Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 €

Iskalnik

novice >

Jessica Ennis – Hill

JESSICA  ENNIS- HILL
Država: Velika Britanija
Disciplina: Sedmeroboj
Nastopi na olimpijskih igrah: : London 2012
Olimpijske medalje: : 1 zlata
Najljubša ura OMEGA: : »Ladymatic«
Citat:  “Moje sanje so bile vedno stati na vrhu stopničk.”

Štiri leta nazaj ste bili obraz leta 2012. Tokrat greste v Rio. Je  pritisk manjši, ker ne tekmujete v svoji rodni državi?
Pritisk je res nekoliko manjši. London 2012 je bil zame nedvomno izjemno leto, ki je vodilo do fantastičnih stvari. Celotna izkušnja je bila izjemna. Letos imam določena pričakovanja zase. Zadovoljna sem s tem, kar sem že dosegla, a moj cilj za Rio je iti tja in biti karseda najboljša. Z veseljem bi obdržala naziv s prejšnjih olimpijskih iger. Tekmovati hočem in doseči najboljši možen rezultat.

Kaj pa pričakujete od samega Ria de Janeira?
V Riu sem bila le enkrat, zato mesta nisem mogla izkusiti. A komaj čakam, da vidim, kakšne bodo množice. Verjamem, da bo drugače kot v Londonu, in mislim, da bo občutek izjemen, kot na karnevalu. Vreme naj bi bilo odlično in pričakujem, da bo tako tudi vzdušje.

O čem ste sanjali kot mlada atletinja, kaj vas je motiviralo?
V atletiko sem szaljubila, ko sem se v njej prvič preizkusila. Oboževala sem tek in sodelovanje v različnih disciplinah. Moje sanje so bile vedno stati na vrhu stopničk. Vedno sem želela vedeti, kako bi bilo osvojiti zlato. Z leti sem spoznavala različna prvenstva in stopnje, ki jih lahko dosežeš, in olimpijske igre so postale moje sanje. Hotela sem postati olimpijka in stati na stopničkah kot zmagovalka.

Katera tekaška disciplina vam je znotraj sedmeroboja najbolj všeč  in kako  se med tekom osredotočate na čas?
Nedvomno imam najraje tek čez ovire. Je ena od disciplin, v katerih sem najmočnejša, in v njej res uživam. Pri teku čez ovire na 100 m je čas izjemno pomemben. V sedmeroboju si osredotočen nase in na svoj nastop, a vedno tekmujem proti uri. Vedno primerjam svoj trenutni čas s prejšnjimi in stremim k izboljšanju. Pri teku čez ovire na 100 m je čas zame ključnega pomena.

Opišite trenutek , ko na tabli zagledate izjemen čas?
Na olimpijskih igrah v Londonu sem bila na startni črti teka čez ovir živčna in razburjena. Sama tekma je bila meglena, tako hitro se je vse zgodilo. Ko sem pretekla ciljno črto, sem takoj pogledala na uro in zagledala čas. Bila sem v šoku. Nisem mogla verjeti, da mi je uspelo teči tako hitro in občutek je bil neverjeten, saj sem olimpijske igre začela z izjemno zmago.

Leta 2014 ste si vzeli odmor in se vrnili leta 2015, ko ste osvojili naziv svetovne prvakinje. Kako ste se tako hitro vrnili v najboljšo formo?
Nobene skrivnosti ni. Po rojstvu sina sem potrebovala kar precej tednov, da sem se vrnila k treningom. Podpora trenerja, fizioterapevta, zdravnika in vseh okoli mene je bila tista, ki me je pomagala voditi v pravo smer. Poskrbeli so, da nisem prehitevala dogodkov, da sem si vzela čas s treningom ter se počasi in premišljeno vrnila v formo. Nato mi je podpora družine omogočila, da sem lahko nadaljevala s potrebnim treningom.

Bi rekli, da je bila vrnitev tako fizično kot psihično  zahtevna?
Nedvomno. Tvoje telo gre skozi izjemno fizično spremembo. Za vrnitev v najboljšo formo sem morala delati ogromno različnih vaj. Psihično se je moje življenje neverjetno spremenilo. Zdaj ko sem mama, na vse gledam popolnoma drugače. Zadnje leto je prineslo ogromno izzivov, ogromno sem se morala naučiti in težko je bilo spet najti svoje mesto v športu. A komaj sem čakala, da se vrnem k tekmovanjem ter se udeležim svetovnega prvenstva in zmaga v Pekingu je bila res neverjetna.

Katere lastnosti  cenite pri ženski uri?
Izbira ur OMEGA je neverjetna in za vsako priložnost lahko najdeš nekaj. Obožujem prefinjenost ure »Ladymatic«. Osupljiva ura je, kar diamanti le poudarijo. Rekla bi, da vedno iščem elegantno, prefinjeno uro.