Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 €

Iskalnik

novice >

Ljubezen na prvi pogled, Jaeger-LeCoultre

In tudi srečanje med podjetjem Slowatch in prestižno urarsko hišo Jaeger-LeCoultre je potekalo kot ljubezen na prvi pogled.

Ljubezen podjetja Slowatch do čudovitih, preciznih in spoštovanih časomerov, ki pišejo zgodovino že skoraj dve stoletji. Na vetrovni četrtek smo si z zanimanjem ogledali časomere iz nove kolekcije, ki so luč sveta ugledali v januarju na prestižnem urarskem sejmu v Ženevi Salon International de la Haute Horlogerie 2017.Rojstvo manufakture Jaeger-LeCoultre sega v leto 1833, ko je brilijantni izumitelj in samouk Antoine

LeCoultre v Švici ustanovil svojo prvo delavnico.

 

Z neprekinjenim ustvarjanjem je podjetje v  180 letih razvilo več kot 1200 izjemnih kalibrov in več kot 400 zaščitenih izumov. Sedanja kolekcija vsebuje več kot 40 aktivnih kalibrov. Vsaka  ura pa vsebuje Jaeger-LeCoultre mehanizem. Njihov izum je tudi krona s katero danes navijajo ure po celem svetu. Ura, ki so jo poklonili kraljici Elizabeti ob njenem kronanju še danes velja kot najlažja ura na svetu in je vpisana tudi v Guinessovo knjigo rekordov. Ena njihovih izjemnih kolekcij je tudi namizna ura Atmos, ki jo dejansko poganja zrak oziroma nihanja v sobni temperaturi in je uradno darilo vsem predsednikom in papežem, ki obiščejo Švico. Predsednik John F.Kennedy, papež Janez Pavel II. in Winston Churchill  so le nekateri izmed njih. Igralka in režiserka Carmen Chaplin, znanstvenik Dr. Craig Venter, igralec pola Eduardo Novillo Astrada in filmski igralec Clive Owen so samo nekatera od znamenitih imen, katerih zapestja krasi časomer Jaeger Le-Coultre. V večernih urah pa so si ekskluzivno razstavo lahko ogledali tudi izbrani povabljenci.

Izjemno čast nam je s svojim obiskom izkazal evropski poslanec, gospod Lojze Peterle.

 

Kako uspešno je bilo prvo leto sodelovanja in kaj pomeni ta znamka podjetju Slowatch pa je povedal direktor gospod Matjaž Šteblaj: »V čast nam je, da lahko tukaj v tem prelepem butiku predstavljamo prestižno urarsko znamko, ki v svetu ljubiteljev ur predstavlja sinonim za urarsko dovršenost. Skoraj 200 let že pišejo neverjetno zgodovino in dosegajo meje nemogočega z nenehnimi izumi. So resnični mojstri najbolj fine mehanike na svetu, ki pod svojo streho združujejo več kot 200 izumov. Njihovi časomeri so sestavljeni iz 100 do celo 1000 komponent, ki vse delujejo kot eno. Res neverjetna zgodba in res smo ponosni, da to zgodbo lahko prenašamo dalje. »

 

Z nami sta bila tudi predstavnik urarske hiše JLC gospod Roman Mayer, direktor prodaje za jugovzhodno Evropo in njihova medijska predstavnica gospa Nathalie Reun.

 

Ure Jaeger-LeCoultre so na voljo v luskuznem butiku 1991 v Ljubljani.
Sledite nam na tudi na FB @Slowatch, na Instagramu @Slowatch_Slovenija in Twitterju @SlowatchSlo