Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 €

Iskalnik

novice >

OMEGA HOUSE gostila LEGENDE PLAVANJA

Še pod vplivom  velikih dosežkov, sta se olimpijica in amabasadorja blagovne znamke OMEGA Michael Phelps in Chad le Clos včeraj udeležila posebnega dogodka imenovanega “Swimming Legends”, ki se je odvijala v OMEGA hiši v Riu de Janeiru.Le Clos je tudi zapustil bazen v Riju z dvemi srebrnimi medaljami.  Ob Michaelovi upokojitvi je dejal “Michael me je vedno znova navduševal. Ob misli na njegov zaključek mi je težko. Sem ga lepo vprašal, če bo ostal tukaj naokoli še kakšno leto ali dve. Toda zdaj, ko odhaja se počutim, kot da obstaja še veliko stvari, ki jih moram narediti, da se približam naslovu svetovnega rekorderja. Obstaja še velik del mene, ki ga svet še ni videl.” Eden od ostalih vodilnih častnih gostov je bil Alexander Popov, OMEGA amabasador in nekdanji olimpijec z devetimi medaljami. Bil je tudi v organizacijskem odboru v Riju 2016. Goste na prireditvi je nagovoril: “Olimpijske igre v Riu de Janeiru imajo močan okus po Braziliji. Če pogledate organizacijski del in otvoritveno slovesnost, pa hrano, kulturo, barve, promet, gradbeništvo,… Mislim, da nam bodo olimpijske igre v Riju de Janeiru ostale v spominu še kar nekaj časa.”

Oba Phelps in Le Clos sta v Riju 2016 dodala svoji že obstoječi zbirki nove olimpijske medalje. Neverjetno je, da je Michael Phelps osvojil pet zlatih in eno srebrno medaljo – in tako v svoji celotni karieri prejel skupaj že 28 olimpijskih medalj, vključno z 23 zlatimi. Ob vstopu na prizorišče, se je Michael pogovarjal z različnimi gosti in govoril o svojih občutkih in doževitijih v Riju. “Ni boljšega načina za zaključek kariere. Mislim, da je bilo s tem vse določeno in to je bil moj zadnji nastop. To so bile moje zadnje bitke. To se mi je ves čas porajalo po glavi in tako sem postal še bolj čustven.” Michaelova žena Nicole in njun sin Boomer so bili z njim v času celotnega tekmovanja. Z nasmehom na obrazu, je Michael omenil, kako velik vpliv imam nanj, to da je postal oče. “Očetovstvo je največja stvar, o kateri sem lahko sanjal. Mislim, da je bilo veliko stvari, ki sem jih storil v Riju za ekipo. Kot kapitan,  ki deli očetovske nasvete.”
Čeprav je bil večer namenjem plavalcem in prijateljem blagovne znamke, pa je bilo na prireditvi opaziti kar precej ostalih VIP povabljencev iz sveta kolesarstva, nogometa in veslaštva.

OMEGA je na čelu mednarodnega plavalnega tekmovanja že vrsto let in je odgovorna za razvoj nekaterih ključnih tehnologij, ki se uporabljajo pri merjenu . Kot uradni časomerilec olimpijskih iger je OMEGA odgovorna za vsako uro v Rio 2016 in je pristona na vseh športnih dogodkih tekom prireditve. Predsednik in izvršni direktor OMEGA, Raynald Aeschlimann, ki je tudi velik oboževalec plavanja na olimpijskih igrah je otvoril večer s temi besedami: “Plavanje je eden tistih športov, pri katerih je že najmanjši odstotek časa ključnega pomena. OMEGA je globoko vpletena v vodno merjenje časa in počutimo se, kot da imamo dejansko odgovornost za te neverjetne športnike. Oba Michael in Chad sta bila neverjetna in užitek ju je bilo spremljati v Riju. Resno mislim, da je svet priča nečemu res posebnemu. Mi smo tako ponosni na njih.”