Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 €

Iskalnik

novice >

Počastitev 50. obletnice pristanka na Luni

Priznana švicarska izdelovalka časomerov OMEGA, je bila gostiteljica zvezdniške počastitve ob 50. obletnici prvega lunarnega pristanka. Z Georgeom Clooneyjem in impresivno sestavo veteranov NASA; vključno s Charlie Duke-om in Thomasom Staffordom.

To je bilo srečanje velikanov v ameriškem vesoljskem centru Kennedy, kjer se je OMEGA poklonila misiji, ki je ustvarila zgodovino.

Po polnem dnevu pogovorov o številnih temah, povezanih z vesoljem, so mediji, VIP in ostali gostje uživali v večerji “Golden Moments”, ki se je odvila pod impresivnim raketoplanom Saturn 5 in katere osrednji gostje so bili tudi George Clooney s soprogo Amal Clooney, Charlie Duke in Thomas Stafford.

Da je predsednik in izvršni direktor podjetja OMEGA, Raynald Aeschlimann upravičeno ponosen na sam dogodek, še bolj pa na to, da je švicarska blagovna znamka  Omega pridobila slavo in razpoznavnost tudi kot prva ura, ki so jo nosili na Luni. “To je velik dosežek, da smo pristali na drugi svet. Ne morem si zamisliti boljšega razloga, da bi dvignil kozarec v poklon.”

Čeprav je ambasador časomerov  OMEGA George Clooney pritegnil ogromno pozornosti medijev, je bil igralec skromen in odločen z zagotovilom, da bo pozornost ostala osredotočena na njegove kolege goste. “V izredno veselje in v čast  mi je biti tukaj. Gojim enormno spoštovanje do ljudi, ki so misije Apolla naredili tako uspešne.”

Georgeu Clooneyu se je na odru pridružil tudi veteran štirih vesoljskih misij NASA in poveljnik Apola 10 generalpodpolkovnik Thomas Stafford, skupaj s poveljnikom  Apolla 11 in lunarnim pilotom Apola 16 Charliejem Dukeom.

Charlie Duke je pristanek opisal kot zelo razburljiv čas, vendar je poudaril, da je bil uspeh misije leta 1969 odvisen samo od trdega dela in predanosti. “Odhajali smo na Luno, vendar smo bili tudi zelo prizemljeni, zelo realni in nikoli nismo nikoli sprejeli uspeha kot nekaj samoumevnega.”

Prisotni so bili tudi astronavtka in umetnica Nicole Stott, NASA pilot in poveljnik ISS Terry Virts, astronavt ESA in veteran NASA Jean-François Clervoy, nekdanji inženir NASA in človek za Moonwatchom Jim Ragan, ki je izmed vseh časomerov, ki so jih prijavili kot možne uradne časomere odprave, po temeljitih vzdžnostih testih izbral prav Omego.

Ob 50. obletnici je podjetje OMEGA izdalo omejeno serijo 42 mm Omega Speedmaster v  18 karatnem zlatu 18K Moonshine ™ – pri kateri gre za ekskluzivno novo zlitino, ki ponuja malenkost bolj bled odtenek kot je tradicionalno rumeno zlato in ima večjo odpornost na bledenje skozi čas.