Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 €

Iskalnik

novice >

Vse najboljše gospod Jack Heuer!

Jack Heuer, častni predsednik in pravnuk ustanovitelja urarske znamke TAG Heuer, Edouarda Heuerja,  je upihnil 85 svečk. Praznovanje so obeležili s predstavitvijo omejene serije ikoničnega modela Autavia. Zgodba autavie pa ima svojo zgodovino, ki sega v leto 1933, ko so pri Heuerju oblikovali prvi merilnik hitrosti za avtomobile in letala. Ime je skupek besed, ki izhajata iz AUTomobile in AVIation. Tri desetletja kasneje je Jack Heuer obliko merilnika hitrosti prenesel na ročno uro in s tem obudil ime Autavia.

Tako kot originalno Autavio iz leta 1962, je tudi ta model oblikoval kar Jack Heuer sam. Ob praznovanju svoje rojstnega dne, pa je v dar prejel edicijo te ure, ki se ponaša s serijsko številko 0/1932, ki hkrati obeležuje tudi letnico njegovega rojstva.

Ob tej priložnosti je Jack Heuer o modelu Autavia povedal:« Zgodba o nastanku Autavie je zelo dramatična in polna zapletov. Autavia sodi v vrh mojih dosežkov, na katere sem najbolj ponosen, zlasti zato, ker smo leta 1962 uspeli uspešno prenesti kronograf v zapestno uro. Zato ima ta kolekcija posebno mesto v mojem srcu. Autavia je bil prvi model, ki sem ga izdelal in danes sem ponosen, ko vam predstavljam model ter serije, ki sem ga naredil kot zadnjega.«

Autavia tudi v novi preobleki ostaja zvesta duhu svojega časa in skozi moderno zasnovo in detajli, ponazarja zlato dobo dirkanja z motorji.

Na voljo v izbranih prodajalnah Slowatch.