Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 €

Iskalnik

novice >

Vse se je pričelo z verižico…

Po svojem delu v Parizu, Londonu in Rusiji se je Pierre Cartier leta 1909 preselili v New York z namenom, da odpre salon na 712 Fifth Avenue. Star je bil 31 let.To je bil takrat prvi prestižni butik s francoskim nakitom v Ameriki. Leta 1911 je Pierre postal že zelo znan v Združenih državah Amerike. Mediji so njegovo epsko zgodbo z nakupom in prodaje najbolj znanega dragulja na svetu 45,52-karatni diamant Hope objavili na vsakem “vogalu”. Senzacionalna  zgodba  o Hope diamantu pa še zdaleč ni edino novinarsko poročanje Pierre Cartier.
Od trenutka, ko se je preselil v mesto s svojo ljubljena žena, Elma Rumsey, dedinjo iz St. Louis, Missouri, je postal aktivni člani newyorške visoke družbe.

Nekaj več kot sto let nazaj se je zapisala fantastična zgodba o tem, kako Cartier trguje z izjemno biserno ogrlico za izjemni dvorec na Fifth Avenue. Pierre Cartier, vnuk Cartier-jevega prvega ustvarjalca nakita je iskal novo čudovito lokacijo za butik v New York-u. Kar pet dolgih let je iskal prostor za novi Cartier butik, ki bi lahko pariral slavnim lokacijam drugje, kot so rue de la Paix v Parizu ali londonskemu Cartier butiku na New Bond Street. Ko je bil dvorec v neo-renesančnem slogu v središču Manhattna na voljo je vedel, da je končno našel idealno mesto.

Pierre je lastniku dvorca Morton-u F.Plant predlagal legendarno zamenjavo. Njegova lepa žena Mae, bolj znana kot Maisie se je zaljubila v biserno ogrlico, ki jo je videla v Cartier salonu, ki se je nahajalo v četrtem nadstropju 712 Fifth Avenue. Verižica je bila enaka strošku zgradbe. V resnici so bili naravni biseri celo nekoliko dražji od vrednosti $ 925,000, kolikor je bila takratna cena dvorca. Cartier Mansion je bil vedno več kot samo destinacija za lep nakit, ure in dodatke. Sinergija med Cartier in New York-om se je začela takoj, ko je bila uradna otvoritev Mansion-a leta 1917. Domiselen, podjetni, z modnim izgledom in globoko zakoreninjenim občutkom dediščine, je Pierre Cartier na svoji vzionarski poti končno našel in pridobil slavno Fifth Avenue Mansion.

Po dveh letih in pol renoviranja je Cartier Mansion letos v septembru spet odprl svoja vrata za javnost. Otvoritvena proslava je potekala na visokem nivoju, kjer niso manjkali številni slavni gostje iz svet filma, glasbe, gledališča,…