Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 €

+386 1 200 31 00

Začetki in poslanstvo podjetja

Pisalo se je leto 1991 in v dveh gradbincih, prijateljih še iz študentskih let, je tlela ljubezen do ur, do njihove estetike in mehanike.

To so bili časi, ko v Sloveniji še nismo imeli tako raznolike ponudbe ur, kot smo je vajeni danes, večinoma je po slovenskih mestih živela klasična urarska obrt.

Običajno je prav ljubezen tista, ki premika meje nemogočega – zaradi nje sva se tudi midva podala na negotovo pot trgovine z urami. Začela sva z zastopstvom dveh blagovnih znamk, Casia, ki sva ga prevzela od Emone Obale Koper, in Citizena.

Kmalu so nama zastopstvo zaupale tudi najuglednejše znamke iz švicarske urarske industrije, kot sta Longines in Rado. Za prelomno leto štejeva leto 1998, ko sva spoznala, da so majhna urarska prodajna mesta v Sloveniji že zasičena z urami raznih blagovnih znamk, po drugi strani pa sta bila raven ponudbe in okolje na teh prodajnih mestih dokaj nizka.

Da bi ponudbo, okolje in prodajno ter poprodajno storitev bolj približala zahodnemu svetu, sva se odločila, da začneva širiti lastno maloprodajno mrežo trgovin.

Ko se danes za trenutek ustaviva in ozreva v preteklost, ocenjujeva, da so bile najine ideje drzne in načrti zahtevni, a sva tudi največje projekte vedno pripeljala do uresničitve, pa naj je šlo za močno veleprodajno zastopanost, širitev mreže lastnih trgovin, širitev poslovanja na tuje trge ali postavitev največjega urarskega servisnega centra v Sloveniji.

Zavedava se, da brez zvestih in vztrajnih sodelavcev, ki so nama ves čas stali ob strani in ki naju še vedno čvrsto podpirajo, uspešne zgodbe Slowatcha verjetno ne bi bilo.

V letu 2021 smo praznovali 30 let obstoja.

Od leta 1991 slovenski kupec zaupa izdelkom, ki jih prodajamo na domačem trgu, zaupa servisnim storitvam, ki mu jih ponujamo, in torej zaupa vsem nam v podjetju Slowatch, ki se z veliko vnemo trudimo, da uresničimo en sam cilj.

Ta cilj je imeti zadovoljne stranke in ponosne lastnike ur. Verjemite, v vseh teh letih je ta množica Slovencev, ki nam zaupa, postala tako velika, da vas vidiva v vsaki restavraciji, na vsakem sprehodu, na vsaki kino predstavi.

Ponosna sva na to in obljubljava, da bova z vami še mnoga leta.

 

Matej Bregant & Matjaž Šteblaj

VIZIJA

Naša vizija je ohranjati status največjega trgovca z urami in modnim nakitom v regiji. 

Z bogatim znanjem in neprecenljivimi izkušnjami želimo še naprej uspešno obvladovati izzive, ki jih prinaša urarska in modna industrija.

VREDNOTE

Vrednote podjetja predstavljajo naši zaposleni in zunanji sodelavci, s katerimi vsakodnevno skrbimo za najvišjo raven storitev na različnih področjih.

  • Poštenost – pošteno opravljamo svoje delo, prav takšni smo tudi v odnosu do strank.
  • Odgovornost – vsi zaposleni opravljamo svoje delo s polno odgovornostjo.
  • Lojalnost – vsak posameznik je lojalen naši družbi.
  • Ustvarjalnost – samoiniciativnost, inovativnost in iznajdljivost so gibalo našega razvoja.
  • Znanje – znanje na vseh področjih nam omogoča, da ohranjamo prednost pred konkurenco.