Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 € po Sloveniji

+386 1 200 31 00

Ročna ura BREITLING A233801A1C1A1

Ročna ura BREITLING A233801A1C1A1

Pošlji povpraševanje
Za vsak izdelek zagotavljamo:
Pooblaščeni prodajalec
100 % varnost nakupa
Opis

Pilotska ura v čast legendarnemu letalu Vought F4U Corsair.Breitlingova zgodovina je nedeljivo povezana z letenjem od prvih pogumnih vzletov do rojstva komercialnega letalstva. V 30-ih letih prejšnjega stoletja je Breitlingov oddelek za letalstvo, imenovan Huit Aviation zaslovel z izumom natančnih instrumentov za pilotske kabine. Dve desetletji kasneje so predstavili še en inovativen letalski instrument, tokrat v nosljivi obliki: ročno uro Ref. 765 AVI. Ta pionirski pilotski model predstavlja tehnično podlago današnji kolekciji Classic AVI, ki jo navdihuje neustrašni duh slavnih zgodovinskih letal.

Z uro Classic AVI Tribute to Vought F4U Corsair so pri Breitlingu počastili mornariško letalo iz druge svetovne vojne, ki je moralo premagovati izzive vzdeltanja in pristajanja z letalonosilk in odročnih pist. Hitrost in vzgon sta bila ključnega pomena, Corsair pa ju je obvladoval z odliko in postal prvo enomotorno lovsko letalo, ki mu je, poleg izjemnih sposobnosti vzpenjanja uspelo preseči hitrostno mejo 400 milj na uro (640 km/h). Z značilno upognjeno obliko kril, velikim propelerjem in značilno modro barvno shemo trupa je postal ena od ikon letalske zgodovine.

Classic AVI Tribute to Vought F4U Corsair kot pravo pilotsko uro, zasnovano za prenašanje izzivov starinske pilotske kabine, odlikujejo velike, izjemno berljive arabske številke na številčnici in luneti.

Narebrena luneta 42-milimetrskega ohišja omogoča optimalen oprijem tudi s pilotskimi rokavicami. Šivi na pasovih iz telečjega usnja spominjajo na tiste na letalski opremi iz starih časov, medtem ko zapestnica iz nerjavečega jekla nudi elegantno alternativo. Piloti in drugi popotniki bodo navdušeni nad berljivostjo, udobnostjo ter prefinjenim slogom ure. Breitlingov mehanizem Caliber 23 s certifikatom COSC zagotavlja približno 48 ur rezerve navitja.
Osnovne informacije
Znamka
Breitling
Kolekcija
CLASSIC AVI
Model
Classic AVI Chronograph 42 Tribute To Vought F4U Corsair
Kataloška številka
A233801A1C1A1
Spol
moški
Garancija
2 leti
Lastnosti mehanizma
Vrsta
analogna
Vrsta mehanizma
mehanski z avtomatskim navijanjem
Mehanizem
Breitling 23
Rezerva navitja
48 ur
Lastnosti pasu
Material pasu
nerjaveče jeklo
Barva pasu
srebrna
Širina pasu
22 mm
Lastnosti ohišja
Material ohišja
nerjaveče jeklo
Premer ohišja
42 mm
Barva številčnice
modra
Steklo
safirno
Vodoodpornost
100 m / 10 bar
Funkcije in lastnosti
Funkcije
kronograf, male sekunde, obojesmerno zaskočna luneta