Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 € po Sloveniji

+386 1 200 31 00

Ročna ura BREITLING A233802A1L1A1

Ročna ura BREITLING A233802A1L1A1

Pošlji povpraševanje
Za vsak izdelek zagotavljamo:
Pooblaščeni prodajalec
100 % varnost nakupa
Opis

Pilotska ura, ki se navdihuje pri legendarnem letalu Curtiss P-40 Warhawk.Breitlingova zgodovina je nedeljivo povezana z letenjem od prvih pogumnih vzletov do rojstva komercialnega letalstva. V 30-ih letih prejšnjega stoletja je Breitlingov oddelek za letalstvo, imenovan Huit Aviation zaslovel z izumom natančnih instrumentov za pilotske kabine. Dve desetletji kasneje so predstavili še en inovativen letalski instrument, tokrat v nosljivi obliki: ročno uro Ref. 765 AVI. Ta pionirski pilotski model predstavlja tehnično podlago današnji kolekciji Classic AVI, ki jo navdihuje neustrašni duh slavnih zgodovinskih letal.

Poklon eni teh letalskih legend je ura Classic AVI Curtiss P-40 Warhawk. Letalo, ki je bilo zasnovano kot lovec, je prvič poletelo 1938. leta in se hitro dokazalo v zavidljivi okretnosti. Njegova prednost med letenjem ni bila le v impresivnih manevrih, temveč tudi v robustni konstrukciji, ki mu je omogočala prenašanje zahtevnih vremenskih razmer in celo zračnih trkov. Warhawk je s kljubovalnim nosnim okrasom v obliki morskega psa zapečatil svoj ugled kot upornik na nebu.

Kot pravo pilotsko uro, zasnovano za prenašanje izzivov starinske pilotske kabine, Classic AVI Curtiss P-40 Warhawk odlikujejo velike, izjemno berljive arabske številke na številčnici in luneti.

Narebrena luneta 42-milimetrskega ohišja omogoča optimalen oprijem tudi s pilotskimi rokavicami. Šivi na pasovih iz telečjega usnja spominjajo na tiste na letalski opremi iz starih časov, medtem ko zapestnica iz nerjavečega jekla nudi elegantno alternativo. Piloti in drugi popotniki bodo navdušeni nad berljivostjo, udobnostjo ter prefinjenim slogom ure. Breitlingov mehanizem Caliber 23 s certifikatom COSC zagotavlja približno 48 ur rezerve navitja.
Osnovne informacije
Znamka
Breitling
Kolekcija
CLASSIC AVI
Model
Classic AVI Chronograph 42 Curtiss Warhawk
Kataloška številka
A233802A1L1A1
Spol
moški
Garancija
2 leti
Lastnosti mehanizma
Vrsta
analogna
Vrsta mehanizma
mehanski z avtomatskim navijanjem
Mehanizem
Breitling 23
Rezerva navitja
48 ur
Lastnosti pasu
Material pasu
nerjaveče jeklo
Barva pasu
srebrna
Širina pasu
22 mm
Lastnosti ohišja
Material ohišja
nerjaveče jeklo
Premer ohišja
42 mm
Barva številčnice
zelena
Steklo
safirno
Vodoodpornost
100 m / 10 bar
Funkcije in lastnosti
Funkcije
kronograf, male sekunde, obojesmerno zaskočna luneta