Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 € po Sloveniji

+386 1 200 31 00

Ročna ura BREITLING R233801A1B1X1

Ročna ura BREITLING R233801A1B1X1

Pošlji povpraševanje
Za vsak izdelek zagotavljamo:
Pooblaščeni prodajalec
100 % varnost nakupa
Opis

Pilotska ura, ki jo navdihuje legendarno letalo P-51 Mustang.Breitlingova zgodovina je nedeljivo povezana z letenjem od prvih pogumnih vzletov do rojstva komercialnega letalstva. V 30-ih letih prejšnjega stoletja je Breitlingov oddelek za letalstvo, imenovan Huit Aviation zaslovel z izumom natančnih instrumentov za pilotske kabine. Dve desetletji kasneje so predstavili še en inovativen letalski instrument, tokrat v nosljivi obliki: ročno uro Ref. 765 AVI. Ta pionirski pilotski model predstavlja tehnično podlago današnji kolekciji Classic AVI, ki jo navdihuje neustrašni duh slavnih zgodovinskih letal.

Model Classic AVI P-51 Mustang počasti eno teh letalskih legend. Niti njegov razvijalec North American Aviation, ki je letalo skonstruiral v pičlih 120 dneh, se ni zavedal, kakšen močan adut ima v rokah. P-51 s krili z nizkim količnikom upora in sistemom hlajenja motorja, ki je 1940 veljal za eksperimentalnega, je dosegal takrat še nevidene hitrosti in doseg za enosedega lovca. Z uporabo motorja Merlin pa so se sposobnosti letala razširile še na večje višine, s čimer je postal najboljši vsestranski lovec tistih časov.

Classic AVI P-51 Mustang kot pravo pilotsko uro, zasnovano za prenašanje izzivov starinske pilotske kabine, odlikujejo velike, izjemno berljive arabske številke na številčnici in luneti.

Narebrena luneta 42-milimetrskega ohišja omogoča optimalen oprijem tudi s pilotskimi rokavicami. Šivi na pasovih iz telečjega usnja spominjajo na tiste na letalski opremi iz starih časov, medtem ko zapestnica iz nerjavečega jekla nudi elegantno alternativo. Piloti in drugi popotniki bodo navdušeni nad berljivostjo, udobnostjo ter prefinjenim slogom ure. Breitlingov mehanizem Caliber 23 s certifikatom COSC zagotavlja približno 48 ur rezerve navitja.
Osnovne informacije
Znamka
Breitling
Kolekcija
CLASSIC AVI
Model
Classic AVI Chronograph 42 P-51 Mustang
Kataloška številka
R233801A1B1X1
Spol
moški
Garancija
2 leti
Lastnosti mehanizma
Vrsta
analogna
Vrsta mehanizma
mehanski z avtomatskim navijanjem
Mehanizem
Breitling 23
Rezerva navitja
48 ur
Lastnosti pasu
Material pasu
usnje
Barva pasu
črna
Širina pasu
22 mm
Lastnosti ohišja
Material ohišja
18kt rožnato zlato
Premer ohišja
42 mm
Barva številčnice
črna
Steklo
safirno
Vodoodpornost
100 m / 10 bar
Funkcije in lastnosti
Funkcije
kronograf, male sekunde, obojesmerno zaskočna luneta