Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 € po Sloveniji

+386 1 200 31 00

Ročna ura BREITLING SB04451A1B1X1

Ročna ura BREITLING SB04451A1B1X1

Pošlji povpraševanje
Za vsak izdelek zagotavljamo:
Pooblaščeni prodajalec
100 % varnost nakupa
Opis

Pilotska ura, ki se zgleduje po legendarnem letalu Mosquito.Breitlingova zgodovina je nedeljivo povezana z letenjem od prvih pogumnih vzletov do rojstva komercialnega letalstva. V 30-ih letih prejšnjega stoletja je Breitlingov oddelek za letalstvo, imenovan Huit Aviation zaslovel z izumom natančnih instrumentov za pilotske kabine. Dve desetletji kasneje so predstavili še en inovativen letalski instrument, tokrat v nosljivi obliki: ročno uro Ref. 765 AVI. Ta pionirski pilotski model predstavlja tehnično podlago današnji kolekciji Classic AVI, ki jo navdihuje neustrašni duh slavnih zgodovinskih letal.

Z uro Super AVI Mosquito je Breitling počastil eno od teh legendarnih letal. V dobi pogostega pomanjkanja aluminija in jekla so se inženirji de Havillandovega Mosquita zatekli k še vedno obilno dostopnemu materialu: lesu. ”Leseni čudež”, ki je s sposobnostmi presegal svoje takratne kovinske sodobnike, je šokiral svet letalstva in postal eno najhitrejših letal, zgrajenih med letoma 1940 in 1950. Zaradi svoje izjemne okretnosti je lahko opravljal več različnih nalog, kot so lahki bombnik, nočni lovec, transportno in fotografsko izvidniško letalo. Ta različica se v stilu naslanja na izvedbo letala Night Figher 2, popolnoma črnega dvosedežnega letala, namenjenega neopaznemu prebijanju skozi nočno nebo.

Kot pravo pilotsko uro, zasnovano za prenašanje izzivov starinske pilotske kabine, Super AVI Mosquito odlikujejo velike, izjemno berljive arabske številke na številčnici in luneti.

Črno keramično ohišje kontrastno dopolnjujejo gumbi, krona, dno ohišja in zaponka iz titana. Narebrena luneta 46-milimetrskega ohišja omogoča optimalen oprijem tudi s pilotskimi rokavicami. Usnjen vojaški pas z detajli spominja na pilotsko opremo tistega časa. Piloti in drugi popotniki bodo cenili možnost spremljanja druge časovne cone s pomočjo 24-urnih oznak na notranjem obodu številčnice in GMT kazalcem z belo obarvano konico. Motor ure Super AVI Mosquito je Caliber B04 s certifikatom COSC, ki zagotavlja približno 70 ur rezerve navitja.
Osnovne informacije
Znamka
Breitling
Kolekcija
CLASSIC AVI
Model
Super AVI B04 Chronograph GMT 46 Mosquito Night Fighter
Kataloška številka
SB04451A1B1X1
Spol
moški
Garancija
5 let
Lastnosti mehanizma
Vrsta
analogna
Vrsta mehanizma
mehanski z avtomatskim navijanjem
Mehanizem
Breitling B04 (Manufacture)
Rezerva navitja
70 ur
Lastnosti pasu
Material pasu
usnje
Barva pasu
črna
Širina pasu
24 mm
Lastnosti ohišja
Material ohišja
keramika
Premer ohišja
46 mm
Barva številčnice
črna
Steklo
antirefleksno safirno
Vodoodpornost
100 m / 10 bar
Funkcije in lastnosti
Funkcije
datum, kronograf, male sekunde, kronometer, GMT, transparentno dno, obojesmerno zaskočna luneta