Brezplačna dostava za vsak nakup nad 30 € po Sloveniji

+386 1 200 31 00

Ročna ura BREITLING Y233801A1B1X1

Ročna ura BREITLING Y233801A1B1X1

Pošlji povpraševanje
Za vsak izdelek zagotavljamo:
Pooblaščeni prodajalec
100 % varnost nakupa
Opis

Pilotska ura, ki se vrača v preteklost, navdihnjena z legendarnim letalom Mosquito.Breitlingova zgodovina je nedeljivo povezana z letenjem od prvih pogumnih vzletov do rojstva komercialnega letalstva. V 30-ih letih prejšnjega stoletja je Breitlingov oddelek za letalstvo, imenovan Huit Aviation zaslovel z izumom natančnih instrumentov za pilotske kabine. Dve desetletji kasneje so predstavili še en inovativen letalski instrument, tokrat v nosljivi obliki: ročno uro Ref. 765 AVI. Ta pionirski pilotski model predstavlja tehnično podlago današnji kolekciji Classic AVI, ki jo navdihuje neustrašni duh slavnih zgodovinskih letal.

Ura Classic AVI Mosquito je počastitev ene od teh legend. V dobi pogostega pomanjkanja aluminija in jekla so se inženirji de Havillandovega Mosquita zatekli k še vedno obilno dostopnemu materialu: lesu. ”Leseni čudež”, ki je s sposobnostmi presegal svoje takratne kovinske sodobnike, je šokiral svet letalstva in postal eno najhitrejših letal, zgrajenih med letoma 1940 in 1950. Zaradi svoje izjemne okretnosti je lahko opravljal več različnih nalog, kot so lahki bombnik, nočni lovec, transportno in fotografsko izvidniško letalo.

Kot pravo pilotsko uro, zasnovano za prenašanje izzivov starinske pilotske kabine, Classic AVI Mosquito odlikujejo velike, izjemno berljive arabske številke na številčnici in luneti.

Narebrena luneta 42-milimetrskega ohišja omogoča optimalen oprijem tudi s pilotskimi rokavicami. Šivi na pasovih iz telečjega usnja spominjajo na tiste na letalski opremi iz starih časov, medtem ko zapestnica iz nerjavečega jekla nudi elegantno alternativo. Piloti in drugi popotniki bodo navdušeni nad berljivostjo, udobnostjo ter prefinjenim slogom ure. Breitlingov mehanizem Caliber 23 s certifikatom COSC zagotavlja približno 48 ur rezerve navitja.
Osnovne informacije
Znamka
Breitling
Kolekcija
CLASSIC AVI
Model
Classic AVI Chronograph 42 Mosquito
Kataloška številka
Y233801A1B1X1
Spol
moški
Garancija
2 leti
Lastnosti mehanizma
Vrsta
analogna
Vrsta mehanizma
mehanski z avtomatskim navijanjem
Mehanizem
Breitling 23
Rezerva navitja
48 ur
Lastnosti pasu
Material pasu
usnje
Barva pasu
rjava
Širina pasu
22 mm
Lastnosti ohišja
Material ohišja
nerjaveče jeklo
Premer ohišja
42 mm
Barva številčnice
črna
Steklo
safirno
Vodoodpornost
100 m / 10 bar
Funkcije in lastnosti
Funkcije
kronograf, male sekunde, obojesmerno zaskočna luneta